Zorg- en Welzijnsgerichte Marketingcommunicatie & Gesprekstraining

Website of Webshop

De Digitale Reflectie van Jouw Organisatie

Webinnovatie: Verbindend en Verhelderend voor Jouw Publiek

Een website of webshop is niet alleen de 24-uurs etalage van jouw onderneming of organisatie. Als deze goed is ontworpen en ingericht, zorgt het voor een gebruikerservaring die niet alleen inspirerend is, maar ook kan helpen om de drukte binnen jouw organisatie te verminderen. Hoe meer er online goed en helder zichtbaar is voor de burger of patiënt, hoe minder of hoe gerichter de vragen zullen zijn.

Of je nu een ZZP’er bent of een organisatie in de zorg, welzijn of publieke sector bent, of het nu gaat om het optimaliseren van je huidige website of het opzetten en ontwerpen van een nieuwe website of webshop, ik sta voor je klaar. Met een focus op impact en gebruiksgemak creëren we samen een online ervaring die jouw boodschap kracht bijzet en jouw doelgroep betrekt. Van ontwerp tot onderhoud, ik zorg ervoor dat jouw online aanwezigheid effectief en inspirerend is.

Zelf bijhouden of (deels) laten uitbesteden:

Afhankelijk van jouw behoeften, kun je ervoor kiezen om het beheer van jouw website zelf uit te voeren of (deels) uit te besteden. Samen kunnen we beslissen wat het beste past bij jouw organisatie en ik kan je ondersteunen bij het vinden van geschikte partners indien nodig. Laten we samen jouw digitale visie tot leven brengen.

Deze website is geoptimaliseerd voor een optimale mobiele gebruikerservaring.
Voor meer uitgebreide informatie, bezoek onze desktopversie op een laptop, pc of tablet.

Vertrouwen, Ondersteuning, Wegwijs

Het Belang van Een Toegankelijke Website 

Een goede website is voor burgers, cliënten en patiënten niet alleen een bron van informatie, maar ook een essentieel hulpmiddel voor het verkrijgen van toegang tot de diensten en middelen die zij nodig hebben. Het biedt een platform waarop zij gemakkelijk kunnen navigeren, waardevolle informatie kunnen vinden en zelfs interactie kunnen hebben met de organisatie of zorgverlener. Een goed ontworpen website zorgt voor een positieve gebruikerservaring, waardoor burgers en cliënten zich gehoord, ondersteund en gewaardeerd voelen. Het vermindert ook de behoefte aan telefonisch contact of fysieke bezoeken, waardoor de efficiëntie van de organisatie wordt verbeterd en de last voor zowel de burgers als het personeel wordt verminderd. Kortom, een goede website is een cruciaal instrument voor het bevorderen van toegankelijkheid, efficiëntie en tevredenheid bij burgers, cliënten en patiënten.

Waarom de doelgroep centraal zetten het geheim is van succesvolle websites

Doorgaans worden websites samengesteld vanuit de visie, diensten en doelen van de organisatie. Hoewel dit niet helemaal verkeerd is, ben ik ervan overtuigd dat als je jouw website vanuit de uitdagingen en leefomstandigheden van jouw doelgroep opzet, je veel meer online succes zult behalen. Het begrijpen van de behoeften, verwachtingen en inspiraties van jouw doelgroep is essentieel om een website te creëren die niet alleen aanspreekt, maar ook effectief communiceert en betrokkenheid stimuleert. Door te luisteren naar jouw doelgroep en hun perspectief centraal te stellen bij het ontwerp en de invulling van de website, kun je een diepere verbinding tot stand brengen en een online ervaring bieden die waardevol en relevant is voor hen.

ZZP'er

Als ZZP’er in de zorg of publieke sector is het van vitaal belang om de specifieke behoeften en uitdagingen van jouw doelgroep te begrijpen. Bijvoorbeeld, als jouw doelgroep bestaat uit zorgverleners of beleidsmakers, moet de website inhoud bevatten die hen ondersteunt in hun dagelijkse werkzaamheden en hen inspireert om te streven naar verbetering binnen hun vakgebied. De toon van de website moet professioneel, empathisch en informatief zijn, waarbij de nadruk ligt op het bieden van oplossingen voor hun specifieke behoeften.

Zorg- en welzijnssector

Voor een zorg- en welzijnsorganisatie is het van essentieel belang om de behoeften en verwachtingen van zowel cliënten als hun families te begrijpen. Bijvoorbeeld, als de doelgroep bestaat uit ouderen die op zoek zijn naar thuiszorgdiensten, moet de website gemakkelijk te navigeren zijn en informatie bevatten die geruststellend en ondersteunend is. De toon van de website moet warm, empathisch en geruststellend zijn, waarbij de nadruk ligt op het bieden van comfort en vertrouwen aan degenen die op zoek zijn naar zorg en ondersteuning.

Publieke Sector

Voor een organisatie in de publieke sector is het belangrijk om de bredere gemeenschap te begrijpen en te betrekken bij hun missie en doelstellingen. Bijvoorbeeld, als de doelgroep bestaat uit burgers die op zoek zijn naar overheidsdiensten, moet de website gebruiksvriendelijk zijn en informatie bevatten die relevant is voor hun behoeften en belangen. De toon van de website moet transparant, toegankelijk en servicegericht zijn, waarbij de nadruk ligt op het bieden van openheid en ondersteuning aan de gemeenschap.

11 Tips voor het Ontwikkelen van een Effectieve Website
in de Zorg, Welzijn en Publieke Sector

 • Gebruiksvriendelijkheid voorop: Zorg ervoor dat de website gemakkelijk te navigeren is, met duidelijke menu’s en een intuïtieve lay-out. Gebruikers moeten snel en moeiteloos de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

 • Toegankelijkheid: Zorg ervoor dat de website toegankelijk is voor alle gebruikers, inclusief mensen met verschillende niveaus van vaardigheden en beperkingen. Houd rekening met richtlijnen voor toegankelijkheid zoals de WCAG-richtlijnen.

 • Betrouwbare informatie: Zorg ervoor dat alle informatie op de website nauwkeurig, actueel en betrouwbaar is. Dit is vooral belangrijk voor organisaties in de zorgsector, waar gebruikers vertrouwen op correcte medische informatie.

 • Empathische benadering: Toon empathie en begrip voor de behoeften van de doelgroep. Gebruik een vriendelijke en ondersteunende toon in de communicatie, vooral voor organisaties in de zorg en welzijn.

 • Makkelijk contact: Maak het voor gebruikers eenvoudig om contact op te nemen met de organisatie via verschillende kanalen, zoals telefoon, e-mail of een contactformulier. Snelle en responsieve klantenservice is essentieel.

 • Focus op privacy: Gezien de gevoelige aard van informatie in de zorgsector, is het van vitaal belang om de privacy van gebruikers te waarborgen. Zorg ervoor dat de website voldoet aan de geldende privacywetgeving, zoals de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming).

 • Educatieve bronnen: Bied educatieve bronnen en informatie aan die relevant zijn voor de doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld gezondheidstips, informatie over welzijnsprogramma’s of richtlijnen voor gezond gedrag omvatten.

 • Mogelijkheid tot online afspraken: Voor zorgverleners is het handig om gebruikers de mogelijkheid te bieden online afspraken te maken. Dit verbetert de toegankelijkheid van de zorg en vermindert de administratieve lasten.

 • Mobile-first benadering: Gezien het toenemende gebruik van mobiele apparaten, is het essentieel om de website te optimaliseren voor mobiele weergave. Zorg ervoor dat de website goed functioneert en er goed uitziet op smartphones en tablets.

 • Feedbackmogelijkheden: Moedig gebruikers aan om feedback te geven over hun ervaringen met de website. Dit kan waardevolle inzichten opleveren voor het verbeteren van de gebruikerservaring en het aanpassen van de dienstverlening.

 • Veiligheidsmaatregelen: Implementeer robuuste beveiligingsmaatregelen om de website te beschermen tegen cyberaanvallen en gegevensinbreuken. Dit omvat het gebruik van HTTPS, regelmatige beveiligingsupdates en sterke wachtwoordbeleid.

Gerelateerde artikelen

Waarom de Directe Doelgroep Betrekken Cruciaal Is
mei 23 2024

Mijn Onderzoek naar Sociale Media Gebruik door Zorg- en Welzijnsorganisaties: Waarom de Directe Doelgroep Betrekken Cruciaal Is

In het digitale tijdperk is sociale media een krachtig hulpmiddel voor zorg- en welzijnsorganisaties om hun bereik te vergroten en hun...
mei 23 2024

Laat Jouw Merkidentiteit Zien in Alles Wat Je Doet: Cruciaal voor Zorg en Welzijn

Laat Jouw Merkidentiteit zien in alles wat je doet. Een sterke merkidentiteit is essentieel voor zorg- en welzijnsorganisaties. Het helpt...
5 Redenen Waarom Educatie en Betrokkenheid via Social Media Cruciaal Zijn voor Welzijnsorganisaties,
mei 23 2024

5 Redenen Waarom Educatie en Betrokkenheid via Social Media Cruciaal Zijn voor Welzijnsorganisaties

Educatie vormt een van de pijlers van effectieve welzijnszorg. Social media biedt welzijnsorganisaties een unieke kans om mensen op een...
5 Redenen Waarom Preventieve Gezondheidsinformatie Delen Patiëntenbetrokkenheid Verhoogt
mei 23 2024

5 Redenen Waarom Preventieve Gezondheidsinformatie Delen Patiëntenbetrokkenheid Verhoogt en Uw Zorginstelling’s Imago Verbeterd

Het delen van preventieve gezondheidsinformatie via social media biedt zorginstellingen een unieke kans om waardevolle informatie aan...
mei 22 2024

Ombudsman: Overheid Moet Beter Luisteren naar Burger

FOTO: ANP / NOS Ondanks dat de Ombudsman nog geen training bij mij heeft gevolgd, zit hij al op de goede weg: Mijn Bevindingen en...
mei 06 2024

Essentiële Branding en Merkstrategieën voor Zorg en Publieke Sectoren

Waarom is Branding Cruciaal in de Zorg en Publieke Sector? In de zorg en publieke sector is een effectieve branding van cruciaal belang....
mei 05 2024

De Frustratie en de Ongekende Mogelijkheden van de 404-Pagina: 7 Tips voor een Revolutionaire Benadering

De Ongeziene Kans De Frustratie en de Ongekende Mogelijkheden van de 404-Pagina. Stel je voor, je navigeert door het digitale landschap...
apr 15 2024

Begrijpen van de Doelgroep in de Zorg, Welzijn en Publieke Sector

In de complexe en dynamische wereld van de zorg, welzijn en publieke sector, staat het begrijpen en effectief aanspreken van de doelgroep...
jan 15 2024

Communicatietrends 2024 Zorg, Welzijn en Publieke Sector

Terugblikken en Vooruitkijken: Communicatietrends voor 2024 in Zorg, Welzijn en Publieke Sector Terwijl we deze week zowel terugblikken op...

FAQ Veel Gestelde Vragen

Vind Snel Antwoorden op Je Meest Gestelde Vragen

Niet gevonden wat je zocht?

Geen zorgen! Stel hieronder jouw vraag of neem direct contact met mij op. Ik sta altijd klaar om je te helpen met persoonlijk advies. Jouw vragen zijn belangrijk voor mij, en ik zorg graag voor de antwoorden die je nodig hebt.

Kies Jouw Samenwerkingspad

Maatwerk oplossingen voor elke behoefte

Ik bied verschilende samenwerkingsvormen aan, elk ontworpen om perfect aan te sluiten bij jouw behoeften en projectdoelen. Afhankelijk van je voorkeur voor ondersteuning en betrokkenheid, kun je het pad kiezen dat het beste bij jou past.

Heb je vragen of wil je weten wat er mogelijk is?
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met mij op. Samen verkennen we hoe we jouw doelstellingen kunnen realiseren!

Meld je aan voor Inspiratie

Blijf op de hoogte van waardevolle inzichten

Geen spam, alleen waardevolle tips en advies in je inbox.